viernes, 15 de enero de 2016

Mozart in the Jungle.

Acaba de guanyar un Globus d'Or, però no és una novetat. 
Segueixo la sèrie des dels seus inicis i no és per mèrits propis. Toni de la Torre va recomanar-la i només per això es converteix en un 'must' de la temporada, com ja anireu veient en els diferents posts que faré sobre sèries de tv. Paraula de Toni. Va a missa. Remember young padawan.

tumblr.
Let's get started



Mozart in the Jungle (Serie de TV) - 7'5/10

Any: 2014
País: Estats Units
Director/s: Roman Coppola va escriure el guió de l'episodi pilot, juntament amb Alex Timbers i Jason Schwartzman. Paul Weitz va dirigir-lo.

Per ara la sèrie compta amb dues temporades; la primera emesa durant el 2014 i l'any 2015 la segona, sembla que hi haurà una tercera temporada cap a finals del 2016, però encara no hi ha res confirmat per Amazon, que n'és la productora. 
Els capítols tenen una durada aproximada d'uns 30 minuts, fet que encara la fa més àgil i que personalment m'agrada moltíssim, a més a més cada temporada està construïda amb 10 capítols, no conclusius.

El guió està basat en les memòries escrites i publicades per Blair Tindall: Mozart in the Jungle: Sex, Drugs and Clasical Music (2005), una oboista professional de la NY Philarmonic. I en ella també s'inspira el personatge principal femení, Hailey Rutledge, interpretat, molt ben interpretat, per Lola Kirk.
El personatge masculí està basat en Gustavo Dudamel, director d'orquestra veneçolà, i Rodrigo de Souza és el nom que li han posat a la sèrie a l'excèntric director.
A Rodrigo li dona vida el gran, tot i que no literalment per que és més aviat menut, però ja ho diuen que al pot petit... em perdo el gran actor mexicà Gael García Bernal (Amores Perros, Diarios de Motocicleta, La Mala Educación...) a qui acaben de donar un Globus d'Or com a Millor Actor de comèdia, a més a més del premi a la Millor Comèdia o Musical que també ha rebut la sèrie.

Aplaudiments.


Mozart in the Jungle, 2015

Crec que també cal destacar la magnífica feina que fa Malcolm McDowell, (Thomas Pembridge), interpretant al director a qui Rodrigo substitueix. No és que la resta d'actors no estiguin bé, en general em sembla un elenc fantàstic, Amazon comença fort, però Malcolm és un dels pilars més estables i es nota l'experiència de l'actor, m'agrada quan em desafien a empatitzar amb un personatge amb qui d'entrada no hi tinc res en comú. +1 

Mozart in the Jungle, 2015

I pel que fa a l'argument? Doncs bé, no destaca per la seva solidesa, però en aquest cas no és res negatiu. La sèrie respira sola i va creixent amb l'espectador, resulta excèntrica i surrealista, poc polida, però sense pretensions. La bogeria de Rodrigo, i la gran naturalitat de Hailey et porten de la mà, no sempre al mateix ritme, pots arribar a sentir-te tan drogat com ells en alguns moments, però no de la forma que et deixaria estirada a terra, sinó d'una manera feliç, una mena d'elogi a l'amor, a l'art, a la música i a la lluentor de les estrelles.

Ella comença essent la seva ajudant i acaba convertint-se en algú que podríem ser tu o jo. Perquè es parla de música clàssica, però en realitat és una cirurgia al nucli d'una orquestra, a la creació artística en si mateixa, a la joventut, a la vellesa i a la llibertat. Es parla de tot això i de drets laborals, d'amor, d'amistat, de dubte, de lluita contra segons quins prejudicis... tot narrat d'aquella manera que et deixa 30 minuts amb la cella aixecada. La sèrie necessita que et deixis portar. Si ho fas segur que t'agrada.

Mahalta.











2 comentarios:

¡¡Gracias por leerme y comentar!!

Tus opiniones enriquecen el blog, no dejes de añadirla (procura, por favor, hacerlo con respeto). No se admite el SPAM, pero puedes dejar tu enlace si antes has comentado la entrada, me pasaré por tu blog tan pronto pueda.

Salut i lletres. :)